Lengkeek Vastgoedtaxaties: ontwikkelingen en stand van zaken

Bjorn Baaij en Corstiaan Schuld zijn de mannen van Lengkeek Vastgoedtaxaties. Er wordt hard aan de weg getimmerd en in de afgelopen tijd zijn er diverse ontwikkelingen geweest. Tijd om eens met Bjorn te praten!

“Laten we het eerst hebben over de ontwikkelingen op de woningmarkt, iets wat velen van ons bezighoudt. We zien zeer grote regionale verschillen. In de Achterhoek stegen de huizenprijzen vorig jaar (2017) nog met 0,1%. In heel Amsterdam was dat een stijging van ruim 12%. De oorzaak van deze stijging is het economisch hoogtij, historisch lage hypotheekrente en achterlopende bouwproductie in de voorbije jaren. Daarnaast zien we dat één op de twintig woningen in Nederland op dit moment eigendom is van een kleinere, particuliere belegger. Vastgoed heeft namelijk een aantrekkelijk risico-rendement profiel ten aanzien van sparen en beleggen. Het wordt zeer interessant om te zien hoe de woningmarkt zal gaan reageren op een stijgende hypotheekrente.

Dan Lengkeek Vastgoedtaxaties, daar zien we een gestage groei. We doen veel afwisselend werk, met een grote diversiteit aan taxaties. We taxeren letterlijk door heel Nederland! Zo hebben wij recentelijke een operationeel politiebureau met cellencomplex getaxeerde in Amsterdam en een Poppodium in Groningen.”

Opdrachten worden uitgevoerd door Bjorn. Taxaties worden altijd gecontroleerd door een andere vastgoedtaxateur. Bjorn: “Wij voeren stevige discussies, om uiteindelijk tot een goede en standvastige waarde te komen. Daardoor leren wij van elkaar en stellen we de vragen die we denken dat een klant ons zou gaan stellen. We streven naar de beste kwaliteit.” Mede daarom is Bjorn bezig met de opleiding Master of Real Estate.

Bjorn vertelt verder: “We doen ook veel adviserend werk, met name op het gebied van geschillen die betrekking hebben op vastgoed. Daar komen we met regelmaat best bijzondere en niet alledaagse dingen tegen.”.

Toekomst van Lengkeek Vastgoedtaxaties

“Waar we naartoe willen? We willen geen taxatiefabriek worden. We willen ad hoc, specialistische en bijzondere opdrachten doen. Een goed voorbeeld is een opdracht voor een bouwonderneming die met grote spoed hun portefeuille getaxeerd moest hebben. Binnen twee weken moesten we dat opleveren, het had nogal haast. Wij kunnen die snelheid bieden en hebben een hoog serviceniveau, ten opzichte van de grotere landelijke taxatie-organisaties. Die kunnen die snelheid en deze service minder goed bieden. Daar maken wij absoluut onderscheid in!

Heb je advies nodig of vragen over vastgoed? Zoals een analyse over vastgoed, marktwaardes, etc.; je kunt Lengkeek Vastgoedtaxaties daar zeker voor benaderen. Ze zien je graag verschijnen.

Waterschades Limburg – Schade door overstroming? Wat kun je nu doen?

Nieuws Lengkeek Placeholder Waterschades Limburg – Schade door overstroming? Wat kun je nu doen?

uClaim en BELFOR gaan nieuwe samenwerking aan!

Nieuws Lengkeek Placeholder uClaim en BELFOR gaan nieuwe samenwerking aan!

Rivez en uClaim gaan samenwerking aan!

Nieuws Lengkeek Placeholder Rivez en uClaim gaan samenwerking aan!
Bekijk alle nieuwsberichten