Recycling oude Lengkeek werkkleding door Circular Cofa

Met de komst van de nieuwe werkkleding voor de experts, taxateurs, inspecteurs en accountmanagers van Lengkeek,  hebben wij de oude werkkleding verzameld met het doel deze te recyclen. Via Baan bedrijfskleding, die onze nieuwe bedrijfskleding mogelijk heeft gemaakt, hebben we hier een mooi doel voor gevonden, namelijk: Circular Cofa.

Circular Cofa zorgt ervoor dat producten worden ingezameld en gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij de laatste categorie, die bij de oude kleding van Lengkeek van toepassing is, letten zij erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier maken zij de transitie naar een circulaire economie.

Zo doen ze dat dus ook voor werkkleding, veiligheidsschoenen en overige persoonlijke beschermingsmiddelen. Zij halen op, sorteren, ontmantelen en maken zoveel als mogelijk weer nieuwe grondstoffen en/of producten. Van werkkleding worden producten zoals tassen gemaakt, maar ook wordt het doek vervezeld om er voor een deel nieuw garen en doek van te maken. Het leder van werkschoenen kent een nieuwe toepassing in o.a. automotive. Een mooie bestemming voor onze oude werkkleding!

Recycling oude Lengkeek werkkleding door Circular Cofa

Nieuws Lengkeek Placeholder Recycling oude Lengkeek werkkleding door Circular Cofa

Piet Bosma en Jos Leussink ontvangen de Brenda Reinders Salvage Insigne

Nieuws Lengkeek Placeholder Piet Bosma en Jos Leussink ontvangen de Brenda Reinders Salvage Insigne

Risicoperceptie: Broei in poetsdoeken

Nieuws Lengkeek Placeholder Risicoperceptie: Broei in poetsdoeken
Bekijk alle nieuwsberichten